Sådan sikrer du dit barn i trafikken

Hver dag begiver vi os alle ud trafikken, om det er på vej til skole, arbejde eller på vej hjem. De fleste af os kender heldigvis til de generelle trafikregler og ved, at rød mand betyder ’stop’ og grøn mand betyder ’gå’. Trods dette sker der på ulykkeligvis mange færdselsuheld hver evig eneste dag, og vi må derfor alle forsøge at passe godt på os selv og hinanden, når vi bevæger os i trafikken. Læs med her, hvis du vil gøre dig klogere på, hvordan du på bedste vis sikrer dit barn i trafikken.  

Forudvendt og bagudvendt autostol 

Når du har børn med på bagsædet, er det ekstremt vigtigt, at du sikrer deres sikkerhed. Derfor må du sætte dig ind i de forskellige sikkerhedsforanstaltninger, inden du tænder motoren. For børn under 135cm er det lovpligtigt at placere dem i en autostol, der passer til deres alder. De fleste forældre køber ofte en forudvendt autostol til deres børn, da de typisk er billigere og fylder mindre.  

Men dette kan have fatale konsekvenser for dit barn, hvis ulykken mod al forventning skulle ramme. En forudvendt autostol kan nemlig påføre dit barn langt større skader end en bagudvendt autostol. En bagudvendt autostol er faktisk fem gange så sikkert for dit barn, som en forudvendt vil være. Du kan læse mere om autostole og deres forskellige funktioner på https://autostol.dk/. Her vil du også kunne finde den autostol, der passer bedst til dit barn.  

Kør bil, når du kører bil 

Du har sikkert hørt om udtrykket ”kør bil, når du kører bil”, og det er ikke så underligt, at disse ord lyder kenklang hos de fleste. Vi kan tage højde for nok så mange sikkerhedsforanstaltninger, men vigtigst af alt er, at du som billist er ekstra opmærksom og forbliver koncentreret under hele kørslen. Sådan sikrer du på bedste vis dit barns og din egen sikkerhed, når du begiver dig ud i trafikken.