Gode råd til at blive mere organiseret

Det er svært at balancere hverdagens mange gøremål, sammen med et socialt liv, motion og andre fritidsinteresser. Mange mennesker lever et travlt liv med fuld fart på karrieren, kæreste, børn, flere slags fritidsinteresser og sociale arrangementer. Men med døgnets 24 timer, er det ikke altid, at der er tid nok til det hele. Dagene flyver afsted, og man når hverken at sove nok timer, spise rigtigt, eller komme til alle de ting, man ønskede at komme til. Derfor, kan man gøre noget for, at det hele måske kører bedre. Nemlig at planlægge. 

Planlægning og dét at efterleve den 

Én ting er at skrive planerne ned. En anden ting er at følge dem. Hvis ens job er stressende, kan det måske hjælpe at lægge planerne på en overskuelig måde, så man deler opgaverne ud på flere dage. Prioriter, hvad der skal ske her og nu, og hvad der måske kan vente lidt. For eksempel, hvis det er problemer med computerne. Det er helt sikkert en opgave, som haster. Der kan man eksempelvis tage kontakt til it support Roskilde, som måske er lige præcis den hjælp, man søger.  

Skemaer i fritiden 

Hvis man skal nå det hele i ugens løb, så er man nok også nødt til at lave et skema for ugen. Det er for eksempel vigtigt at prioritere sin sundhed. Derfor er det en god idé at skemalægge ens træning eksempelvis. Når det kommer til madlavning og sund kost, kan det måske give mening at lave meal prep om søndagen. Så har man hurtig og sund mad, man bare kan hive op af fryseren eller køleskabet i ugens løb. Sociale arrangementer, må man også så vidt muligt prøve at skemalægge, hvis det skal hænge sammen. Det er selvfølgelig også vigtigt, at man husker at slappe af en gang imellem, også selvom det måske skal skemalægges.