Kom i dit livs bedste form

Der er heldigvis meget man selv kan gøre, for at komme i sit livs bedste form. Her får du nogle gode tips, der kan bryde dårlige vaner.

Få styr på disciplinen

Det som holder langt de fleste tilbage fra at opnå de resultater man gerne vil, er disciplin. Det er mange, der har svært ved at disciplinere sig selv til at træne, enten om det er derhjemme, eller nede i fitnesscentret. Derfor er det en meget god ide at arbejde på disciplinen. Det handler om at overtale sig selv, til at lave noget, der ikke giver belønning lige her og nu. De fleste mennesker, responderer godt på umiddelbar belønning, men sådan fungerer det jo ikke med træning.

For at opbygge disciplin, så er det derfor en god ide at oparbejde sig en solid rutine. Lav en aftale med dig selv, der ikke bare kan brydes, når der kommer noget andet, der er sjovere (det vil nemlig sige næsten hvad som helst). Tænk at du er venner med dig selv, og hold aftalen på samme måde, som du gør med dine venner.

Sæt så et tidspunkt for, hvornår du skal træne. Det kan være korte sessions hver dag, eller længere sessions spredt ud på hele ugen. På den måde, så er det lige så fast, som hvis du har en aftale med nogen andre. For nogen hjælper det at gå til holdtræning, hvor man bliver nødt til at tilmelde sig.

Distraher dig selv

Det er helt essentielt at kunne distrahere sig selv, når man strækker ud. Det er nemlig noget, der gør virkelig ondt, hvis man ikke er naturligt smidig. At strække ud er dog vigtigt, for at sørge for at man har funktionel smidighed, til at udføre de ting du gerne vil. Man kan også få smerter i ryg og hofter, hvis man ikke er smidig nok – derfor så kan det være en god ide at strække ud, både ved hjemmetræning og når man træner i fitnesscentret.

Det er en myte, at man bliver mindre øm, hvis man strækker ud, men det har en række andre gode effekter. Det kan dog være svært at distrahere fra smerten, og det er vigtigt at man holder strækket en stund, for at det skal have nogen effekt. Derfor er det en god ide at distrahere dig selv, når du strækker ud. Det er godt at vi har vores smarttelefoner. Da kan du nemlig nemt distrahere dig selv med spillemaskiner på https://www.cozino.dk/slot-games/, mens du lytter til en god podcast. Så flyver tiden, mens du bliver smidigere og kommer i bedre form.