En helt speciel fars dag

Fars Dag er en skøn anledning til at fejre en af de vigtigste personer i éns liv, uanset om du er fars knægt eller fatters tøs – eller om hovedpersonen er ham du selv har “knægte og tøser” med!

Det er altid dejligt at overraske de vigtige personer i éns liv med en særligt udvalgt gave. Når det kommer til gaven til din far eller mand, er der bestemt mange muligheder for at finde noget helt specielt, som han vil sætte pris på i årene fremover.

Men hvorfor ikke gøre dagen endnu mere uforglemmelig med en særlig aktivitet eller en anderledes begivenhed? Det kræver en smule forberedelse, men til gengæld vil du virkelig kunne give en overvældende overraskelse, der giver dejlige minder.

Derfor bringer vi her et par kreative forslag til en helt speciel fars dag, hvor gaven kan få en lidt større wow-faktor ved det, at du sætter en sjov eller rørende situation op for hovedpersonen på Fars Dag!

En Fars Dags aktivitet til ham, der elsker et godt grin

Er hovedpersonen selv lidt af en drillepind og er I en familie af legesyge sjæle, hvorfor så  ikke lade dig inspirere af alle selskabsleges moder – gæt & grimasser med skøre situationer fra fars liv! Sæt ham i “den varme stol” og se om han kan gætte de forskellige sjove scenarier, som du og hans andre familiemedlemmer sætter op. Præmien er selvfølgelig hans gave – men han må lige gøre sig lidt fortjent til den, nu han har drillet jer andre alle disse år! Denne lattermilde leg behøver ikke tage en hel aften, men kan også udføres ved morgenbordet eller før aftensmaden.

Fars Dag med forfriskende nye oplevelser

Mange af os føler nok, at vi kender vores far eller ægtemand ud og ind – men hvad optog dem egentlig, da de var unge eller yngre? For at ryste posen lidt kan det være meget forfriskende, hvis du tager initiativ til en oplevelse, som binder an til en passion, han har eller engang havde. Et eksempel: Hvis hovedpersonen var vild med badminton for år tilbage, enten foran tv’et eller selv svang ketsjeren, hvorfor så ikke give ham en ny ketsjer i gave og leje en badmintonbane i den lokale hal? Har han benzin og fart i blodet, kan du arrangere en prøvekørsel i en Ferrari, en tur på gokartbane eller noget helt tredje, som du ved, at han vil nyde, men måske aldrig sådan lige ville kaste sig ud på egen hånd. Du er garanteret, at han vil føle sig meget rørt over opmærksomheden – og at I får en helt særlig dag i hinandens selskab.

Fars Dag i familiens fodspor

Har din far en særlig familiehistorie og et elsket barndomssted, som I ikke ofte har udforsket, så kan det at gå i fodsporene på forfædrene måske være en god mulighed for at komme hinanden nærmere. Mange, når de kommer lidt op i årene, føler en helt naturlig trang til at se, hvilket stof man er støbt af og at mindes de tidlige års steder og personer, som var med til at forme én. Derfor kan det i sig selv være en dyb, meningsfuld gave, når vi tager tid ud af kalenderen. Det skaber et særligt nærvær, når man sammen bevæger sig ud på en “tidsrejse” og forstår sin familiehistorie bedre.

Din far eller ægtemand er måske opdraget til at være en “rigtig mand” og har lært at tage livets hårde sider i strakt arm, men alligevel betyder det alt i verden, når éns nærmeste giver én særlig opmærksomhed. Mangler du lidt inspiration til oplevelsesgaver eller gaven til manden, der tilsyneladende har alt, så kast et blik her!