De 10 bedste tv-serier om sundhed

På følgende liste ses der på nogle af de mest populære og kendte tv-serier, der fokuserer på emnet sundhed. Selv om mange af disse serier foregår på hospitaler eller andre medicinske faciliteter, giver de alle et unikt og ofte oplysende indblik i den medicinske verden.

1) The Doctor – Denne langvarige britiske serie følger livet og karrieren for en gruppe læger, der arbejder  på et travlt hospital i London. Showet giver et interessant og ofte humoristisk indblik i de daglige udfordringer, som de, der arbejder som læger, står over for.

2) Gray’s Anatomy – En af de mest populære medicinske dramaer gennem tiderne, denne serie følger det personlige og professionelle liv for en gruppe kirurger, der arbejder på et fiktivt hospital i Seattle. Serien er berømt for sine gribende historier og talentfulde skuespillere.

3) House – Et andet enormt populært medicinsk drama, denne serie følger de ukonventionelle metoder, som den geniale men fejlbehæftede læge Gregory House bruger til at løse sager på et hospital i New Jersey. Serien er kendt for sine vittige tekster og engagerende historier.

4) Scrubs – Denne komedie-dramaserie følger livet for  en gruppe unge læger, der arbejder på et hospital i Los Angeles. Serien er kendt for sin skæve humor og sine karakterer, som man kan relatere til andre.

5) ER – Dette langvarige medicinske drama følger livet for personalet, der arbejder på skadestuen på et hospital i Chicago. Serien er berømt for sin realistiske skildring af de udfordringer, som de, der arbejder inden for lægefaget, står over for.

6) The Good Doctor – Denne anmelderroste serie følger livet for Shaun Murphy, en ung læge med autisme og savantsyndrom, der arbejder som kirurgisk kandidat på et hospital i San Francisco. Serien giver et inspirerende og hjertevarmende indblik i potentialet hos mennesker med handicap.

7) Nip/Tuck – Dette mørkt komiske drama  serien følger to plastikkirurger, der arbejder i Miami, i deres liv. Serien er kendt for sine grafiske og ofte foruroligende skildringer af kosmetiske kirurgiske indgreb.

8) Private Practice – Denne dramaserie følger en gruppe læger, der forlader et travlt hospital for at etablere deres egen private praksis i Los Angeles. Serien omhandler de personlige og professionelle udfordringer, som karaktererne står over for, mens de tilpasser sig deres nye arbejdsmiljø.

9) Royal Pains – Denne letbenede komedie-dramaserie følger livet for Hank Lawson, en læge, der bliver “concierge-læge” i Hamptons. Serien er underholdende og let at se og giver et interessant indblik i privatmedicinens verden.

10) Strong Medicine  – Denne dramaserie følger livet for en gruppe læger, der arbejder på en gratis klinik i Philadelphia. Serien behandler alvorlige emner som fattigdom og dårlig sundhedspleje og giver et inspirerende indblik i den forskel, som dedikerede læger kan gøre i livet for dem, de behandler.

Du kan finde mange af disse serier hos Viaplay, hjemstedet for kanaler som TV3+ og TV3 Sport. Du kan også se Superliga hos TV3 Sport.