Sådan får du en smuk og strålende hud 

Mange kvinder drømmer om en smuk og velplejet hud. Nogle har det, uden de behøver at røre en finger, mens andre kæmper med tørhed, rynker, slaphed og ubalancer i huden. Læs med her og få gode råd til en smuk og strålende hud, der emmer af sundhed. 

Der er flere indsatsområder, man kan overveje, hvis man ikke er tilfreds med sin hud, og selv hvis ikke alle nedenstående råd er realistiske for dig, kan en lille smule også gøre en forskel. 

Genopret hudens balance 

Hvis din hud føles stresset og ude af balance, kan det skyldes en mikrobiotisk ubalance. I det tilfælde kan du benytte hudplejeprodukter med det specifikke formål at genoprette denne balance. Alternativt kan du se på, om din hud får nok næring, eller om der er indholdsstoffer i dine nuværende produkter, der forstyrrer din huds balance. 

Når det gælder en smuk og strålende hud, kommer vi ikke uden om solcreme, for efter rygning er solen det, der ælder vores hud allermest. Brug derfor solfaktor, som minimum hele sommeren men også gerne gennem foråret og efteråret, hvor solen også er fremme og faktisk stærkere, end man tror. 

Får du de rigtige næringsstoffer? 

De fleste ved det godt men glemmer det måske lidt i det daglige, nemlig at både kost og motion har betydning ikke blot for vores velbefindende men også for, hvordan vores hud ser ud. Får du de rette næringsstoffer, og får du nok af dem? Nettet bugner med gode råd om kost, men i virkeligheden kan du blot søge på de officielle kostråd, da de er alt, du behøver. Både forkert kost og for meget alkohol kan gøre, at din hud mister sin glød og sunde look, men også motion, eller rettere mangel på samme, kan have betydning for, hvordan din teint arter sig.  

Kom sovende til skønhed 

Sidst, men absolut ikke mindst, har søvn stor betydning for din hud. Faktisk kan manglen på søvn ofte aflæses direkte i huden, og hvis du sover mindre end seks timer hver nat, kan du med fordel prøve at øge tiden, du sover, og du vil med stor sandsynlighed opleve en positiv forskel. Når vi sover, regenererer kroppen sig selv og reparerer dna-skader og andre ting, og det er en af grundene til, at netop søvn er så vigtig, ikke blot for vores velbefindende, men altså også for vores huds tilstand. 

Der er altså flere ting, man kan sætte ind på, og med disse tips er du godt på vej mod en skønnere og sundere hud.