God søvn giver mere overskud i hverdagen

De fleste voksne mennesker har brug for 7-9 timer med søvn hver eneste nat, for at fungere optimalt. Desværre er det mange som undervurderer værdien af en god nats søvn, eller som har decideret søvnproblemer. Læs med her, for gode råd og tips til bedre søvn.  

Indret soveværelset til en god nats søvn 

Hvis du er en af mange som ikke har det nødvendige overskuddet i hverdagen, eller som oplever udfordringer med at få nok søvn, så er det godt at vide at der er ting du kan gøre, for at optimere søvnen, og forhåbentlig få mere overskud. Først og fremmest skal du indrette soveværelse på en måde som gør at din krop, og hjerne, forbinder soveværelset med søvn. Hvis du har mulighed for det så kan det være en god ide at soveværelset ikke også er hjemmekontor, eller spisestue. Sørg endvidere for god udluftning om natten og invester i en god seng.  

Sidst men ikke mindst så skal du sætte mørklægningsgardiner op. Med mørklægningsgardiner i soveværelse, så sørger du for, at du kan mørklægge soveværelset, også i de lyse sommernætter. Det at lægge sig til at sove i et mørkt, køligt værelse, gør at det er nemmere at falde i søvn. Du kan finde mørklægningsgardiner efter mål online, hvor du kan så perfekt tilrettelagt mørklægningsgardiner efter mål, og personlige præferencer.  

Gode råd for god søvn 

For at din krop, og hjerne, skal falde til ro på aftenen, og du kan få en god nats søvn, så er det en god ide at du undgår skærm den sidste time inden du skal sove. Du skal også undgå større måltider sidst på aftenen. En anden måde at få afspændt kroppen, er hvis du dyrker mindfulness sidst på aftenen, da det er en god måde at slippe for tankemylder, når hovedet rammer puden. Det er vigtigt at du prøver at undgå en eftermiddagslur, da dette forstyrrer søvnen du har brug for om natten.  

Som altid, er det vigtigt at du holder fast i en gode døgnrytme, får bevæget dig hver eneste dag, og har et balanceret og sundt kosthold. Sundhed skal prioriteres, både dag og nat.