Main

Planter der er nemme at holde

Hvis du drømmer om et hjem med smukke planter, men ikke er så heldig at have grønne fingre, skal du ikke fortvivle. Der findes masser af planter, som ikke kræver særlig meget opmærksomhed og som er meget taknemmelige, selvom de bliver forsømt lidt engang imellem. Du skal blot udvælge dine planter med omhu, så du ikke indkøber nogle arter, som har meget specifikke krav, der skal tages hensyn til for at sikre dens overlevelse.
Hvis du skal plante blomster i din have er georginer smukke, men hvis det er nemme indendørs planter, du skal finde, kan du med fordel læse med her.

Planter til nybegynderen
Et godt bud på en begynderplante er en Napoleonshat. Navnet lyder som en kage, men bladene ligner mere et elefantøre, som planten også bliver kaldt nogle gange. Napoleonshatten er ikke en plante, du ser alle steder, men den begynder så småt at gøre sit fremtog i Danmark. Den er nem at passe, da den godt kan tåle at blive tørret lidt ud og om vinteren kræver den meget lidt vand
En plante med et mere frodigt udtryk, som også er nem at holde, er nyrebregnen. Der er fuld knald på den grønne farve på denne plante og den kan give et friskt og levende pust til din stue eller dit soveværelse. Denne plante skal have både godt med lys og vand, så den skal gerne vandes flere gange om ugen.

Hvis du har et hjørne i et rum, hvor der er godt med plads til en plante, som kan vokse sig stor og flot, kan du overveje at købe en violinfigen. Planten har fået sit navn, fordi bladene minder om figenblade, men denne planter giver ingen frugter. Planten kan blive meget stor og jo større planten bliver, jo større bliver bladene også.

Hvis du har meget højt til loftet, kan et gummitræ være vejen frem. Denne type træ kan blive op til otte meter i højden, hvis den får gødning og lys nok. Et gummitræ kan virkelig give et flot, og majestætisk udtryk i et rum, men det kan hurtigt komme til at se tæt og forkrampet ud, hvis det placeres i et rum, hvor der egentlig ikke er plads nok, eller hvis der står mange ting i det pågældende rum.
En af de allernemmeste planter at passe er kaktusser. De overlever selv lange perioder uden vand både om sommeren og om vinteren. Udover at være hårdføre er kaktusser også meget dekorative. Sorten opuntia microdasys, også kaldet Mickey Mouse-ører på grund af dens udformning, er særlig modstandsdygtig og kan derfor også bruges på altanen i perioder, hvor det ikke regner for meget.
Der er altså masser af muligheder for et grønt hjem, selvom du ikke har et medfødt talent for planter.